vrijdag 14 februari 2014

Ouderwets winkelenDat de detailhandel het zwaar heeft is helaas nog steeds een feit. Het snijden in de kosten leidt per definitie niet meer tot een beter resultaat. Klanten zijn simpelweg minder bereid om geld uit te geven aan producten en de online alternatieven zijn enorm. De overtuiging dat in het huidige economische klimaat investeren in vakkundig, klantvriendelijk en klantgericht personeel nodig is sterkt me in mijn missie. Mijn missie om te laten zien dat mensen bedienen met een lach en het geven van een goede service wel degelijk een vak apart is en steeds belangrijker wordt.

Er zijn mensen die zeggen dat in de toekomst geen plaats meer is voor de stenen winkels. Dat E-commerce de enige manier zal zijn waarop we nog winkelen in de toekomst. Zo zijn er al bijna geen muziekwinkels meer, om over de fysieke boekenwinkels maar te zwijgen. Zodra er een (online) alternatief is heeft de fysieke winkel geen schijn van kans meer.

Naar mijn mening zal de fysieke winkel altijd blijven bestaan. Door internetwinkelen wordt er een groter beroep gedaan op de emotionele en sociale belevingswaarde van de fysieke winkels. Er zal een beroep worden gedaan op de klantvriendelijkheid, gastvrijheid en productkennis. Een grote toegevoegde waarde daarbij is het winkelpersoneel. Verkoopmedewerkers die service geven zoals service bedoeld is. Op een heerlijke ouderwetse manier in een nieuw jasje. Deze service helden sieren het beeld van een winkelstraat.


Ik geloof in een wereld waar ruimte is en blijft voor het “echte” winkelen. Ruimte voor de verhalen die verteld worden door mensen en niet verzonnen door een marketingbureau. Natuurlijk zullen er veel stappen gezet moeten worden om het hoofd boven water te houden, maar uitsterven nooit!     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten