woensdag 18 februari 2015


Hoe gaat het nu met boekwinkel Van Piere Eindhoven…….

Een jaar geleden werd de Eindhovense boekwinkel van de failliete winkelketen Polare overgenomen door Arjen de Koning, eigenaar van computerwinkelketen Paradigit. Onder de oude naam Van Piere heeft de boekwinkel een doorstart gemaakt. Volgens de Koning is de Eindhovense boekwinkel makkelijk winstgevend te maken, nu de kosten aanzienlijk minder zijn dan toen de winkel nog onderdeel was van de keten Polare.

Regelmatig bezoek ik Van Piere en wat mij altijd weer opvalt is de gezellige drukte bij Coffeelovers (inpandige coffeebar). Het personeel bruist, lacht en maakt met veel enthousiasme een overheerlijke kop koffie voor je. Als ik aan boekwinkel Van Piere denk, denk ik aan Coffeelovers, aan het enthousiaste personeel dat ervoor zorgt dat je je welkom voelt. Daartegenover staan de medewerkers van Van Piere. Vakfanaten met wellicht erg veel productkennis, echte boekenwurmen, niet echt bruisend. Jammer want hiermee wordt het vooroordeel dat boekenwurmen een stoffig en saai imago hebben bevestigd. Als ik al begroet word is dat door de medewerker achter de kassa. Heb ik een vraag dan kan ik deze stellen aan de medewerker achter de informatiebalie die mij  vervolgens verteld of het boek aanwezig is en zo ja, waar ik dit kan vinden.

Ik ben het met Arjen de Koning eens dat de Eindhovense boekwinkel winstgevend gemaakt kan worden. Buiten alle snufjes om de internetverkopen bij zichzelf te houden valt er zeker ook nog een slag te slaan op het gebied van klantgerichtheid. De medewerkers van Van Piere barsten van de productkennis maar de klant verleiden tot aankoop kan veel beter. Begin bij de basis, zorg ervoor dat alle, jawel alle klanten in de winkel begroet worden want uiteindelijk gaat het niet om het product maar om hoe de medewerker met de klant omgaat. Het succes van een bedrijf hangt in grote mate af van de cultuur. Als je samen met je mensen hierin het verschil kunt maken, word je aantrekkelijk voor (nieuwe) klanten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten